greekrenaultnews
Φόρτωση...

Νέα εποχή για τη Renault Trucks

Η αναδιάρθρωση μιας εταιρείας δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαρωτική από τα όσα συμβαίνουν με τη Renault Trucks η οποία, μεταξύ άλλων, παρου...

Η αναδιάρθρωση μιας εταιρείας δεν θα μπορούσε να είναι πιο σαρωτική από τα όσα συμβαίνουν με τη Renault Trucks η οποία, μεταξύ άλλων, παρουσίασε μια εξ ολοκλήρου νέα γκάμα φορτηγών.

Όπως προαναφέραμε, η Renault Trucks προχώρησε σε μια πλήρη αναδιοργάνωση της λειτουργίας της και προκειμένου να καταστούν πιο σαφείς οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στο στρατόπεδο της γαλλικής εταιρείας κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων σας παραθέτουμε ορισμένα χαρακτηριστικά νούμερα:

-Στο διάστημα των τελευταίων 7 ετών, για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας και της γκάμας των οχημάτων της, η Renault Trucks δαπάνησε περίπου 2 δις ευρώ.

-Περισσότερα από 5.000 άτομα μεταξύ των οποίων και 50 από τους κυριότερους –σε διεθνές επίπεδο- πελάτες της εταιρείας, ενεπλάκησαν στην αναβάθμιση της γκάμας και τον καθορισμό των νέων υπηρεσιών της και των χαρακτηριστικών των οχημάτων της νέας γκάμας της.

-Περίπου 500 οχήματα της νέας γκάμας έχουν ήδη κατασκευαστεί, εκ των οποίων, τα 300 έχουν χρησιμοποιηθεί στις δοκιμές εξέλιξης.

-5 εκατομμύρια ώρες έχουν δαπανηθεί σε δοκιμές εργαστηριακού τύπου.

-Τα εν λόγω οχήματα έχουν διανύσει περισσότερα από 10 εκ. χιλιόμετρα σε δοκιμές κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες (π.χ. θερμοκρασίες από -40 έως και +60 βαθμών Κελσίου κ.ά.).


Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια, έστω μικρή πρόγευση, των όσων η Renault Trucks έχει ετοιμάσει προκειμένου να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της στην πανευρωπαϊκή (και όχι μόνο) αγορά των επαγγελματικών οχημάτων και να διεκδικήσει σημαντικά υψηλότερα μερίδια σε όλες τις κατηγορίες.

Προκειμένου να παρουσιάσει τις νέες εξελίξεις, η γαλλική εταιρεία συγκέντρωσε τους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου αλλά και τους σημαντικότερους πελάτες και συνεργάτες της (περισσότερα από 5.000 άτομα), στην πόλη της Λυών (Γαλλία) όπου, κατά τη διάρκεια μιας φαντασμαγορικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας γκάμας οχημάτων της με μεικτό βάρος από 3,5t. - 120t.


Νέοι κινητήρες τεχνολογίας Euro6

Όπως είναι φυσικό, η γκάμα των μηχανικών συνόλων της Renault Trucks καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro6 που θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2014 με κινητήρες 3, 5, 8, 11 και 13 λίτρων που αποδίδουν ισχύ από 150 – 520 ίππους. Φυσικά, τα εν λόγω μηχανικά σύνολα διανέμονται μεταξύ των οχημάτων της Renault Trucks για τις ενδοαστικές, περιφερειακές, εθνικές ή διεθνείς μεταφορές καθώς και για τον κλάδο των κατασκευών. Ας δούμε όμως από κοντά τους νέους εκπροσώπους της γαλλικής εταιρείας.


«Range Τ»: Η νέα γκάμα για τις διεθνείς μεταφορές

Τα οχήματα που αντικαθιστούν το Magnum και το Premium στην γκάμα των φορτηγών διεθνών μεταφορών της Renault Trucks έχουν να επιδείξουν μια σημαντική διαφορά από τους προκατόχους τους.

Όπως και τα υπόλοιπα οχήματα της νέας γκάμας της γαλλικής εταιρείας, οι εκδόσεις Range T εμφανίζουν μια πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση καμπίνας που πλέον θέτει νέα πρότυπα σε ότι αφορά στην φυσιογνωμία της γκάμας ενώ παράλληλα, διασφαλίζει και τη μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή όλων των οχημάτων κατά 12% περίπου σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ανάλογα με την έκδοση τους, τα εν λόγω μοντέλα είναι σε θέση να υποστηρίξουν συρμούς οχημάτων με βάρος από 18t.-60t. ενώ η γκάμα των μηχανικών τους συνόλων περιλαμβάνει εκδόσεις 11 ή 13 λτ. με ισχύ από 380 – 520 ίππους.

Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα, πέραν του ότι είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον, εμφανίζουν και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 5% σε σχέση με τους κινητήρες που αντικαθιστούν.

Πέραν του εξωτερικού της καμπίνας, σημαντικές είναι και αλλαγές στον εσωτερικό διάκοσμο. Το πλάτος της καμπίνας ανέρχεται στα 2,5μ. και υπάρχουν διαθέσιμοι πολλαπλοί τύποι με έως και δύο κρεβάτια.

Παράλληλα, τα καθίσματα των νέων οχημάτων της Renault Trucks έχουν εξελιχθεί από την εταιρεία Recaro.

Επιπρόσθετα, σε πρώτη φάση αξίζει να επικεντρωθούμε σε στοιχεία όπως η οθόνη πολλαπλών ενδείξεων των 7 ιντσών (από τις μεγαλύτερες της κατηγορίας), οι πολλαπλοί αποθηκευτικοί χώροι, το κορυφαίο επίπεδο των ηλεκτρονικών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας και φυσικά η αυξημένη ποιότητα των υλικών.


«Range K & C»: Η νέα γκάμα για τον κλάδο των κατασκευών

Σε ότι αφορά στον κλάδο των φορτηγών για τον κλάδο των κατασκευών (αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες, χωματουργικά, μπετονιέρες κ.ά.), η Renault Trucks έχει εξελίξει δύο σειρές φορτηγών. Η πρώτη φέρει την ονομασία «Range C» και αποτελεί την «ελαφρά» γκάμα με μεικτό βάρος 18 - 33t. και βάρος συρμού από 40 – 100t.

Τα εν λόγω οχήματα θα προσφέρονται με δύο επιλογές ως προς το πλάτος της καμπίνας και κινητήρες ισχύος από 250 – 520 ίππους, ενώ πολλαπλές είναι και εκδόσεις ως προς το μήκος του μεταξονίου και του πλαισίου καθώς και τον τύπο και αριθμών των αξόνων (από 4x2 – 8x4).

Για τις βαρύτερες εφαρμογές, η γαλλική εταιρεία έχει εξελίξει τα οχήματα της σειράς «Range K» που περιλαμβάνουν επιλογές με μεικτό από 18 – 50t. (βάρος συρμού από 40 – 120t.) και κινητήρες ισχύος από 380 – 520 ίππους.

Οι κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες, η αξιοπιστία, η ανθεκτικότητα και ο δυναμικός σχεδιασμός αποτελούν τα βασικά προτερήματα των διαδόχων του ακατάβλητου Kerax.


«Range D»: Η νέα γκάμα για τις μεταφορές σε αστικό αλλά και εθνικό επίπεδο

Τέλος η γκάμα των οχημάτων διανομών (τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης), φέρει την ονομασία «Range D» και περιλαμβάνει επιλογές με μεικτό βάρος από 3,5 – 26t. και μηχανικά σύνολα με ισχύ από 150 – 280 ίππους.

Οι εξαιρετική ευελιξία, η ευκολία πρόσβασης στο εσωτερικό της καμπίνας και ο πληρέστατος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι τα βασικότερα γνωρίσματα τους.

Παράλληλα, πέραν του ότι έχει βελτιωθεί η ορατότητα εντός του οχήματος καθώς και η ηχομόνωση της καμπίνας (κατά 35%), τα εν λόγω οχήματα περιλαμβάνουν εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες και βάρος συρμού από 7 – 36t.

Διαβαστε επισης:

Η νέα γενιά της Renault Trucks ειναι εδώ - Photos

R/EVOLUTION – Renault Trucks new range

H Renault Trucks παρουσίασε τους Euro 6 κινητήρεςΠΗΓΗ:autotritipro.gr
trucks 106430054142488005

Δημοσίευση σχολίου Default Comments Disqus Comments

Αρχική σελίδα item