greekrenaultnews
Φόρτωση...

Εστιάζουμε στο μέλλον της Alpine: Συνέντευξη με τον Bernard Ollivier

Η νικηφόρα επιστροφή της Alpine στους αγώνες σηματοδοτεί το πρώτο επιτυχημένο βήμα στη στρατηγική της αναβίωσης της θρυλικής γαλλικής μάρκα...

Η νικηφόρα επιστροφή της Alpine στους αγώνες σηματοδοτεί το πρώτο επιτυχημένο βήμα στη στρατηγική της αναβίωσης της θρυλικής γαλλικής μάρκας αυτοκινήτου. Μετά τον τελικό γύρο του Ευρωπαϊκού Le Mans Series 2013, το blogautomobile.fr βρέθηκε στο περίπτερο της Alpine για να μιλήσει με τον Bernard Ollivier , Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Alpine - Caterham. Είχαν την ευκαιρία να συζήσουν το μέλλον της μάρκας και, ειδικότερα, για το μελλοντικό μοντέλο παραγωγής που θα έρθει το 2016.
Μια αναγέννηση, φυσικά, μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως εξηγείται από τον Olivier Bernard.

Bernard Ollivier : «Οι αγώνες αποτελούν μέρος των γονιδίων της Alpine. Όταν αγοράζετε μια Alpine, μπορείτε να αγοράσετε μια ιστορία, ένα μύθο, την επιτυχία της μάρκας και όλα όσα σχετίζονται με το όνειρο. Αυτός είναι ο λόγος που το κάνουμε. Οι αγώνες σήμερα είναι για να φανεί η Alpine. Η Alpine είναι μία από τις μάρκες αυτοκινήτων που γεννιούνται από τον ανταγωνισμό και τους αγώνες. Θα πρέπει να καλλιεργηθεί. "

Η ιστορία της Alpine είναι στην πραγματικότητα συνώνυμο με την επιτυχία στους αγώνες , κυρίως στους αγώνες ράλι . Είναι πιθανό να συμβεί;

Bernard Ollivier: "Όταν σκέφτεσαι την Alpine , τα ράλι έρχονται πρώτα στο μυαλό σου, σήμερα δεν μπορούμε να σκεφτούμε την είσοδο στο σπορ, για τον απλούστατο λόγο ότι θα πρέπει να έχεις ένα νορμάλ αυτοκίνητο. Οι κανονισμοί σήμερα δεν είναι κατάλληλοι για . . . σπορ αυτοκίνητα . "

Εαν και η Alpine επέστρεψε στους αγώνες χωρίς αυτό να εμπεριέχει τα ράλι, αυτό εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό στοιχείο της στρατηγικής για την προετοιμασία για την άφιξη στην αγορά το 2016 ενός νέου μοντέλου. Το νέο Alpine είναι το αντικείμενο πολλών συζητήσεων. Μετά από αποκαλύψεις του σχεδιαστή Laurens van den Acker πριν από λίγες ημέρες, ξέρουμε λίγο περισσότερα για την τεχνική πτυχή του μοντέλου. Αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε πραγματικά πώς θα φαίνεται.

Bernard Ollivier : « Είναι σημαντικό να επανεκκινήσουμε το εμπορικό σήμα, για να ξεκινήσει σε μια στέρεη βάση, δηλαδή το iconcar A110 ειναι τα γονίδια της μάρκας, και θα υπάρχουν στην Berlinetta του 21ο αιώνα . . . . δεν θα είναι ένα αντίγραφο, δεν θα είναι ρετρό. Θέλουμε ένα αυτοκίνητο που να είναι στον αιώνα του, ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει τα γονίδια της Berlinetta την ελαφρότητα, την ευκινησία , αλλά και κάποιες γαλλικές επιρροές που μεταφέρουν τα αυτοκίνητα μας".

Αναπόφευκτα όλοι σκέφτονται το πρωτότυπο A110-50: ένα αυτοκίνητο με μοντέρνες γραμμές , στολισμένο με μερικές μικρές λεπτομέρειες που αφορούν άμεσα στον πρόγονό του, χωρίς να ειναι ένα νέο-ρετρό όπως πχ τα Mini ή το Fiat 500.

Bernard Ollivier: « Οι αξίες της Alpine, δεν ειναι να έχει τελική 300 km/h. Είναι οι αληθινές αξίες, οι αξίες της διασκέδασης. Η Alpine είναι η ευχαρίστηση στις μικρές γωνιές των Άλπεων. Αυτό είναι και αυτό που ενέπνευσε τον Jean Rédélé . [ιδρυτής της Alpine το 1955 ], όταν δημιούργησε την Alpine και αυτό είναι που θέλουμε να αναδημιουργήσουμε σήμερα. "

Το νέο Alpine θα επαναλάβει τα γονίδια που έχτισε το μύθο προσαρμοσμενο στην εποχή μας . Πέρα από το στυλ, αυτό θα παίξει και σε άλλες πτυχές.

Bernard Ollivier: "Θα κάνουμε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, καθώς τα συστατικά του δεν πρέπει να είναι ριζικά σε σημείο που δεν θέτει την τεχνολογική πρόοδο, την πρόοδο της άνεσης στο αυτοκίνητο. Θέλουμε ένα αυτοκίνητο που να είναι στην εποχή του. "

Πείτε μας, η Alpine του 21ου αιώνα θα επηρεάσει το μέγεθος του αυτοκινήτου.

Bernard Ollivier : «Ένα Alpine στο εσωτερικό είναι εξαιρετικά λιτό, με εξαιρετικά περιορισμένο χώρο."

Εμείς συμπεράνουμε λογικά ότι η Berlinetta του 21ου αιώνα, θα αυξήσει σημαντικά τις διαστάσεις της. Αυτό, ουσιαστικά , είναι μετά βίας μια έκπληξη όταν γνωρίζουμε το λεπτό αρχικό A110, όπου δεν υπαρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό στις μέρες μας.

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε γι 'αυτό, πως θα αποκαλείται το αυτοκινητο.

Bernard Ollivier : « Δεν θα είναι Renault , δεν θα είναι Alpine -Renault, δεν θα υπάρχει το σήμα της Renault. ".

Η προοπτική της Alpine να "υποβιβαστεί" σε μια γωνία αντιπροσωπειών της Renault φαίνεται εφικτή? Θα θέλαμε να γνωρίζουμε λίγο περισσότερα.

Bernard Ollivier : «Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία για την αναζωογόνηση της μάρκας το 2016. Το πως θα πωλειται το αυτοκίνητο το 2016 έχουμε ακόμη πολύ χρόνο να το σκεφτούμε. Θέλουμε να εκπλήξουμε. Ο στόχος μας είναι να υπαρχει η αίσθηση ότι δεν ερχεται ο αγοραστής να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Αλλά να αγοράσει μια ιστορία, έναν μύθο.

Ο Olivier Bernard αναφέρει, επίσης, τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να το πούμε σε αυτό το σημείο. Ωστόσο , ο όγκος πωλήσεων είναι ήδη κρυπτογραφημένος.

Ο όγκος των πωλήσεων αποκαλύπτει τις φιλοδοξίες σε διεθνές επίπεδο :

Bernard Ollivier : "Η Alpine, φυσικά, είναι μια παγκόσμια μάρκα και θα βρίσκεται σε Γερμανία , Αγγλία , Ιταλία, Ιαπωνία. Επίσης μην παραβλέπουμε μια αγορά όπως ειναι η Κίνα"


Photo:autonewsinfo.com ΠΗΓΗ:blogautomobile.fr

Alpine 8517684329799471884

Δημοσίευση σχολίου Default Comments Disqus Comments

Αρχική σελίδα item